Lángokban áll egy autójavító műhely Gyergyóalfaluban

Kilenc tűzoltóautó és félszáz tűzoltó vesz részt az oltásban.
Hirdetés
A Hargita megyei katasztrófavédelmi felügyelőség szóvivője, Alina Ciobotariu az Agerpres hírügynökségnek elmondta, a tűzvész a műhely 450 négyzetméteres csarnokát érintette, a közelben lévő, második csarnokot a tűzoltók beavatkozásának köszönhetően sikerült megvédeni. A tűzben leégett egy nyergesvontató és egy kotrógép is.
 
A helyszínre érkeztek a gyergyószentmiklósi és a maroshévízi katasztrófavédelem alakulatai, de a gyergyóújfalusi, a gyergyócsomafalvi, a szárhegyi, a gyergyóalfalusi és a ditrói önkéntes tűzoltók is segítenek az oltásnál öt tűzoltókocsival és mintegy 50 tűzoltóval. A szóvivő szerint nincsenek áldozatai a tűzesetnek, azonban nehezebb volt az oltás, ugyanis a csarnokban oxigénpalackok és gázolajtartályok is voltak.
 
A tűzoltóknak sikerült eltávolítaniuk a lángok közül kilenc gázolajtartályt és két oxigénpalackot.  A tűzoltókocsik a Gyergyóalfalu központjában található tűzoltócsapnál töltik újra folyamatosan tartályaikat. Hamarosan a helyszínre érkezik a Hargita megyei katasztrófavédelmi felügyelőség operatív csoportja is, akik levezényelik az oltási akciót.

Hirdetés