Apróhirdetésben adta volna el a rendőr a bombát

Egy második világháborús bombát hirdetett meg az interneten.
Hirdetés
Eljárás indult egy Dolj megyei rendőr ellen, aki egy apróhirdetésportálon adott volna el egy második világháborús bombát – számol be az Adevărul. Marius Jipea ellen a krajovai ügyészség indított eljárást a fegyver- és lőszertartási szabályok megszegése miatt.
 
Jipea az egyszerre vicces és szép nevű Dolj megyei település, Coţofenii din Faţă rendőrörsének helyettes vezetője, akit május 31-én kapott értesítést arról, hogy második világháborús bombát találtak a Zsil partján. A helyszínre a tűzoltók szálltak ki, hogy elszállítsák a 82-es kaliberű bombát, előtte viszont a rendőr még lefotózta, majd meghirdette az egyik apróhirdető szájton ötezer lejért.
 
A rendőr természetesen azzal védekezik, hogy ő csak tréfált, és a bomba természetesen nem volt nála. Az ügyészek szerint egytől öt évig terjedő börtönbüntetést kaphat, ha a bíróság bűnösnek találja.
 

A Dolj megyei katasztrófaelhárítás szóvivője szerint nem tudni, hogy éles-e a bomba, de az biztos, hogy a második világháborúból származik. Biztonságos helyre vitték, ahol a megyei tűzoltók Facebook-oldala szerint még május 31-én felrobbantották. 

Hirdetés