Mégsem sztrájkolnak a bérezésükkel elégedetlen tanárok

Nem kerül veszélybe az érettségi.
Hirdetés

Nem teljesülnek egy általános sztrájk kirobbantásának törvényes feltételei, de ez nem azt jelenti, hogy a tanügyi alkalmazottak elégedettek lennének az egységes bértörvénnyel – írta hétfői közleményében a Tanügyi Szabad Szakszervezetek Szövetsége (FSLI).

A közlemény emlékeztet, hogy a szakszervezeti szövetség vezetősége június 6-a és 9-e között szavazást tartott a tagok körében annak eldöntésére, hogy általános sztrájkba kezdjenek-e a tanárok június 12-én, hétfőn.

A szavazatok összesítése alapján a szakszervezeti szövetség tagjainak csupán 45,67%-a szavazott az általános sztrájk kirobbantása mellett. Ugyanakkor a szövetséget alkotó szakszervezetek közül 27 esetében a tagok 50% – 86%-a a sztrájk elkezdésére voksolt.

„Ilyen körülmények között nem teljesülnek a törvényes feltételei annak, hogy a FSLI összes tagszervezete szintjén általános sztrájkot hirdessünk meg” – olvasható a föderáció közleményében, amely ugyanakkor hozzáteszi: ez nem azt jelenti, hogy a tanügyi alkalmazottak elégedettek a bértörvénnyel. „Mélységesen elégedetlenek vagyunk! Ismét beigazolódik, hogy a tanárok, megaláztatásuk dacára, a diákok érdekeit helyezik előtérbe” – áll a dokumentumban, amely szerint a 2017 – 2018-as tanév elején a tanárok tiltakozó megmozdulásaira kerülhet sor, amelyekhez reményeik szerint a diákok és szüleik is csatlakoznak majd.

Hirdetés