Halálra vertek egy juhpásztort a Retyezátban

Összeverekedtek a juhászok, mire a csendőrök kiértek, már késő volt.
Hirdetés

Egy személy meghalt, hárman megsérültek, miután több juhpásztor összeverekedett a Retyezát-hegységben, a Paltina-nyereg térségében. A sérülteket hegyi mentők vitték le a hegy lábához, onnan kórházba szállították őket.

Öt juhász volt érintett a péntek esti verekedésben, egyik közülük csak kisebb sérüléseket szenvedett, ő kért segítséget a 112-es egységes segélyhívó számon.

Négy hegyi csendőrt, három hegyi mentőt és két rendőrt küldtek ki a helyszínre. Négyórányi mászás után értek oda, egy személyt holtan találtak, három sérültet elsősegélyben részesítettek. Később újabb öt csendőr és 12 hegyi mentő érkezett ki a helyszínre, akik speciális hordágyakon levitték a sérülteket a hegy lábához, onnan pedig a lupényi kórházba szállították őket – nyilatkozta a Hunyad Megyei Csendőr-felügyelőség sajtószóvivője, Nicolae Răducu.

A hegyi csendőrök, a rendőrök és a Hunyad megyei igazságügyi orvostani szolgálat képviselője helyszíni vizsgálatot tartottak, az ügyben az illetékes ügyészség folytatja a nyomozást.

Hirdetés