Rókakölykökkel kegyetlenkedett, a Facebook buktatta le

A közösségi oldalon dicsekedett zsákmányaival egy Maros megyei férfi, orvvadászat és állatkínzás miatt indított eljárást ellene a rendőrség. Tettestársai sem ússzák meg.
Hirdetés
Bűnvádi eljárást indított a bonyhai rendőrség szerdán két férfi ellen állatkínzás és orvvadászat miatt. A rendőrök a közösségi oldalon látták a fényképeket, amelyeken egy férfi egy rókakölyköt kínoz.
 
„A rendőrök nyomozása során kiderült, hogy körülbelül két héttel ezelőtt egy 19 éves bonyhai fiatal három rókakölyköt fogott el, ezeket később egy 30 éves szintén bonyhai illetőségű férfinak adta át. Később a férfi kínozta az állatokat és a videofelvételeket egy közösségi oldalon tette közzé. A rendőrség egy vadászegyesület segítségét kérte, hogy megmentsék a rókákat egy 42 éves maroskeresztúri férfitól, akinek a bonyhai férfiak továbbadták az állatokat. (…) Állatkínzás és orvvadászat gyanúja miatt folyik ellenük bűnvádi eljárás” – tájékoztat a Maros megyei rendőr-főkapitányság.
 
A rendőrség szerint nagyon sok felhasználó jelentette az esetet a rendőr-főkapitányságon, így ezeket is az eljárás dossziéjához csatolják.
 
 

Hirdetés