Tövisre látogatott Károly herceg

Megnézte a helyi görög katolikus templomot, amelyet egyik ősének családja alapított.
Hirdetés
A Fehér megyei Tövisre látogatott szombaton Károly brit herceg – számol be az Agerpres hírügynökség. Megnézte azt a görög katolikus templomot, amelyet szépanyja, Rhédey Klaudia ősei, a Rácz család építtetett a 16. században. 
 
A brit trónörököst a balázsfalvi nagyérsekség kuriális püspöke, Liviu Pop, megyei és helyi hivatalosságok, illetve több tucat helybéli lakos fogadta a templom udvarán. 
 
A walesi herceg hozzávetőlegesen fél órát töltött a templomban, érdeklődött a görög katolikus egyház történetéről, illetve arról, hogy milyen különbségek vannak a görög katolikus, illetve az ortodox vallás között. 
 
Károly herceg műemlékszeretetében bízva Paul Turcu helyi lelkész abban reménykedik, a brit herceg támogatni is fogja az általa sugallt felújításokat a templom tetőzetén, freskóin és a templomalapító Rácz Péter és Zamfira sírkövein – mondta el a pap az Agerpres hírügynökségnek.
 
Liviu Pop püspök átadta Károly hercegnek Lucian Mureşan bíboros meghívását, hogy látogasson el Balázsfalvára, ahol a világ legrégebbi olyan botanikus kertje található, amelyet egy gimnázium körül alakítottak ki.

Hirdetés