Nem sérült meg román állampolgár a mai brutális robbantásban

Legalább 80 ember meghalt, több mint 350-en megsebesültek a kabuli német nagykövetség közelében.
Hirdetés
Románia külügyminisztériuma elítéli a Kabulban történt robbantást, továbbá tájékoztat, hogy a merényletnek nincsenek román állampolgárságú áldozatai. 
 
„A külügyminisztérium a leghatározottabban elítéli a május 31-ei terrorista merényletet, amelyet az Afganisztáni Iszlám Köztársaság fővárosában, Németország kabuli nagykövetségének közelében követtek el, és sok áldozatot követelt, valamint több mint 300 sebesültje van. Románia kabuli nagykövetségének jelenlegi információi alapján nincsenek román állampolgárságú áldozatai a robbantásnak. A külügyminisztérium folyamatos kapcsolatban van a nagykövetséggel és a helyszínen tájékozódnak” – írja a tárca közleménye. 
 
A külügyminisztérium részvétét fejezi ki a robbanásban elhunytak hozzátartozóinak és szolidaritásáról biztosította az afgán hatóságokat, valamint a Kabulban dolgozó diplomata közösséget. 
 
Szerda reggel egy gépjármű robbant fel Kabulban, a diplomáciai negyed közelében, tájékoztatta az AFP hírügynökséget az afganisztáni belügyminisztérium. A robbantásban legkevesebb 80 ember meghalt és 350-nél is többen megsebesültek. 
 
A támadás az utóbbi hónapok legsúlyosabb terrorcselekménye Afganisztánban. Az afgán hatóságok első adatai szerint egy tartálykocsival hajtották végre, amelyben mintegy 1500 kilogramm robbanóanyagot helyeztek el. Az ismeretlen elkövetők a támadást a délelőtti csúcsforgalom idején hajtották végre a diplomáciai negyedben.
 
Német hírtelevíziók helyszíni jelentései alapján a terrorcselekményt közvetlenül a német nagykövetség előtt hajtották végre, megsérült a nagykövetség több munkatársa. Az épületegyüttesben is súlyos károk keletkeztek annak ellenére, hogy a robbantások erejének tompítását szolgáló védőfal veszi körül. A német nagykövetség mellet más fontos létesítmények is megrongálódtak.

Hirdetés