Iohannis: kizárólag a PSD-t terheli a felelősség az egységes bértörvényért

Az államfő egyértelművé tette, hogy nem hajlandó felelősséget vállalni a tervezetért, amit kizárólag a szocialisták akarnak.
Hirdetés
Az egységes bértörvényért kizárólag a Szociáldemokrata Párt viseli a felelősséget – nyilatkozta hétfőn Klaus Iohannis államfő
 
„Amikor majd hozzám kerül a törvény, minden bizonnyal részletesebben nyilatkozom róla, néhány dolgot azonban már most elmondhatok: ez a jogszabály azért született meg, mert szerepel a Szociáldemokrata Párt kormányprogramjában. A PSD a kezdetektől hangsúlyozza, hogy akarja ezt a törvényt, megvan a parlamenti többsége, övé a kormány. Ezért a jogszabályért kizárólag annak kezdeményezője, azaz a PSD viseli a felelősséget. Ezt a tényt nem szabad elfelejteni” – fogalmazott az elnök.
 
Szerinte az ellenzék, a szakszervezetek, illetve a szakmai szervezetek egyes képviselői által megfogalmazott elvárás, miszerint az államfőnek módosításokat kellene javasolnia, „nem helyénvaló és eltúlzott”.
 
Hétfői nyilatkozatában az államfő annak a véleményének is hangot adott, hogy „sokkal jobb lett volna, ha a közkegyelmi törvény tervezetét megtárgyalja és szavazással fogadja el a felsőház.”
 

Ezt annak kapcsán mondta az elnök, hogy a szenátus hallgatólagosan fogadta el a bizonyos börtönbüntetések és szabadságmegvonással járó, nevelő célzatú intézkedések közkegyelemben részesítésére vonatkozó tervezetet. A projekt megtárgyalásának és elfogadásának határideje május 23-a volt. 

Hirdetés