Felfüggesztették a középsőujját lengető képviselőt

Nem a parlamentből, csak a PSD-ből. És csak fél évre.
Hirdetés

A Szociáldemokrata Párt (PSD) nem tűri meg az obszcén magatartást, Nicolae Bacalbaşa kapott hat hónap gondolkodási időt, hogy a PSD tagja akar-e maradni – nyilatkozta szerdán Liviu Dragnea, a PSD elnöke. Közölte: az országos végrehajtó bizottság (CExN) hat hónapra felfüggesztette Bacalbaşa párttagságát, és ezt más intézkedés is követheti. 

„Ez nem azt jelenti, hogy mi megakadályozzuk a párt tagjait, hogy vitatkozzanak, vagy válaszoljanak más pártok képviselőinek támadásaira, amelyeknek nem sok közük van a civilizált vitához, de ez a többi párt problémája. Viszont nem érthetünk egyet azzal, hogy a parlamenti szószékről kulturálatlan, obszcén megnyilvánulásokra ragadtassák magukat. A PSD egy civilizált párt. (…) Remélem, hogy Nicolae Bacalbaşa ezalatt a hat hónap alatt megérti, hogy ebben a formában nem lehet a PSD által küldött és támogatott parlamenti képviselő. Ha nem sikerül ezt megértenie, akkor más intézkedést foganatosítunk” – nyilatkozta Dragnea a végrehajtó bizottság ülése után. 

Nicolae Bacalbaşa szociáldemokrata képviselő kedden a parlament emelvényén obszcén gesztusokat és sértő megjegyzéseket tett a szenátorok és képviselők jogállását szabályozó törvényjavaslat vitáján. 

Hirdetés