Hattyúkkal kereskedik a fogarasi vár

Túlszaporodtak a várárokban, ezért eladják a madarakat. Van is rá kereslet.
Hirdetés

Többen jelezték, hogy megvásárolnák a fogarasi várárok 15 hattyúját, amelyekre licitet hirdetettek – nyilatkozta a park adminisztrátora. Tiberiu Drăgoiu elmondta, azért kell eladniuk néhány hattyút, mert az elmúlt években igencsak megnőtt a számuk, és elkezdtek harcolni a területükért. Az adminisztrátor szerint 27 hattyú úszkál jelenleg a fogarasi várárokban, a május 22-ére meghirdetett liciten 15-öt terveznek eladni, néhány nap múlva ugyanis újabb 10-15 fióka fog kikelni a tojásokból.

„Bukarestből és Fogaras környékéről is többen felvették velünk a kapcsolatot, és jelezték, hogy megvásárolnák a hattyúkat. Nem áll fenn annak a veszélye, hogy nem lesznek vásárlók” – tette hozzá Drăgoiu. Az eladásra kínált hattyúk 10 és 20 kg közötti súlyúak, kikiáltási áruk 270 lej + áfa.

A 27 hattyú élelmezésére hozzávetőlegesen 1.500 lejt költenek havonta, mondta még az adminisztrátor, hozzátéve, hogy a régi dokumentumok szerint a várárokban mindig is éltek hattyúk, az adminisztrátoroknak pedig kötelességük volt gondoskodni a madarakról. „A hagyományt tovább kell vinni” – tette hozzá Drăgoiu. 

Hirdetés