Két hónapja még pártelnök volt, ma már a pártból is kizárták

Kicsi az ALDE, de attól még megszabadul az egyik legismertebb arcától.
Hirdetés

Andrei Gerea, a Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) alelnöke csütörtökön bejelentette, hogy a párt állandó bizottsága „elsöprő többséggel” megszavazta Daniel Constantin kizárását az alakulatból. Kizárták még Mircea Baniast és Eugen Durbacát is.

A kizárásra „békítést” követően került sor, annak ugyanis „semmi haszna sem volt”.

„Három kizárást szavaztak meg, Daniel Constantin, Mircea Banias és Eugen Durbacă. Más kizárásra nem tettek javaslatot. Ezeket a neveket önök ismerik már egy hete. Az elmúlt héten kísérlet történt a békítésre két személlyel ebből a háromból, akik számos keresetet nyújtottak be a bíróságra a párt ellen, de sajnos semmi haszna sem volt, és kénytelenek voltunk ma meghozni ezt a döntést. Elsöprő többséggel, 96 résztvevőből 92-en támogatták Daniel Constantin kizárását és 91-en a többiekét” – részletezte az ALDE alelnöke.

Az ALDE két feje, Călin Popescu Tăriceanu és Daniel Constantin még március közepén rúgta össze a port, március végén pedig le is váltották Daniel Constantint a társelnöki tisztségből, majd pártbizalom hiányában kitették a PSD-vezette kormányból is, amelyben miniszterelnök-helyettesi és környezetvédelmi miniszteri tisztséget töltött be. A leváltását szentesítő pártkongresszus döntéseit Daniel Constantin nem fogadta el, és arra hivatkozva, hogy a kongresszust a pártszabályzat megszegésével hívták össze, meg is támadta a döntéseket a bíróságon.

Hirdetés