Serena Williams keményen leoltotta a tahó Ilie Năstasét

Az egykori román teniszező az amerikai teniszcsillag meg nem született gyerekével poénkodott.
Hirdetés

Folytatódik az egykori román teniszcsillag, Ilie Năstase vesszőfutása, miután a román csapat kapitányaként szombaton minősíthetetlen hangnemet használt a Fed Kupa Románia-Nagy-Britannia összecsapásán.

Az amerikai teniszfenomén, Serena Williams hétfőn este Instagram-bejegyzésben oltotta le Năstaset, rasszistának nevezve őt, amiért a terhes sportolónő meg nem született gyermekére tett kultúrember számára vállalhatatlan megjegyzéseket.

„Csalódott vagyok, hogy olyan társadalomban élünk, ahol az olyan emberek, mint Ilie Năstase, ilyen rasszista kijelentéseket tehetnek rólam és meg nem született gyermekemről, vagy szexista kommentárokkal illethetik kolléganőimet.

Megmondtam már egyszer, és megmondom újra: ez a világ messze jutott, de még sok a tennivalónk. Igen, számos sorompót ledöntöttünk. Azonban még sok van. Ez a dolog, vagy bármi más nem akadályoz meg engem abban, hogy szeretetet, reményt, pozitív hozzáállást vigyek mindenbe, amit teszek. Továbbra is támogatni fogok mindent, ami helyes” – írta Serena Williams a közösségi portálon.

A 35 éves teniszcsillag Maya Angelou amerikai költő verséből is idézett: „Tőled eltérően, én nem félek. Látod, nem vagyok gyáva. Zavar az én elégtételem? Lelőhetsz a szavaiddal… Próbálhatsz megölni a gyűlöleteddel, de én, mint a levegő, felemelkedem”.

Hirdetés

Végül Serena Williams megközönte a Nemzetközi Teniszszövetségnek (ITF) a neki nyújtott támogatást.

Pénteken, a Fed Cup román–brit összecsapása előtti sajtótájékoztatón Ilie Năstase többek között Serena Williems meg nem született gyermekéről is beszélt. „Lássuk, milyen színű lesz a gyermek… Tejcsoki?” – fogalmazott Năstase, miközben Simona Halep román teniszező angolul válaszolt éppen egy, Serena Williams várandósságával kapcsolatos újságírói kérdésre.

Mint megírtuk, a mérkőzés során aztán szóváltásba keveredett szinte mindenkivel, már majdnem a reklámpalánkba is belekötött, amiért aztán ki is vezettették, később pedig az ITF felfüggesztette a tagságát.

Hirdetés