Erdély hercege lesz Károly brit trónörökös

A cím csak tiszteletbeli, de akkor is jól hangzik.
Hirdetés

Előbb a Daily Mirror című brit bulvárlap írt arról, hogy Gyulafehérvár polgármestere, Mircea Hava felajánlotta az Erdély hercege tiszteletbeli címet Károly brit trónörökösnek, de annyira bulvárszagú álhírnek tűnt, hogy nem tudtunk mit kezdeni vele.

Aztán kiderült, hogy a hír igaz, a gyulafehérvári városvezetés több képviselője is megerősítette, hogy Károly herceg nem csak hogy megkapta a felkérést, hanem el is fogadta, hogy Erdély hercege legyen.

A polgármester korábban gyulafehérvári látogatásra hívta Károly herceget és felajánlotta neki a tiszteletbeli címet. A brit trónörökös válaszában elfogadta a megtiszteltetést – mondta Gabriel Pleşa alpolgármester.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a herceg mikor látogat Gyulafehérvárra, de a városvezetés azt reméli, hogy június elején tartott városnapokon tiszteletét teszi a magas rangú vendég.

Mihai Coşer, a gyulafehérvári polgármesteri hivatal szóvivője szerint az akció „pusztán marketingfogás”, amellyel a városvezetés Gyulafehérvár idegenforgalmát kívánja fellendíteni. A címnek alkotmányos szempontból semmilyen jelentősége nincs, viszont „el szeretnénk ismerni Károly herceg érdemeit, aki – valljuk be – Románia ezen régiójának egyik legaktívabb népszerűsítője” – mondta a szóvivő.

Hirdetés