5,2 millió eurót kap az RMDSZ az államtól

Ennek kábé az egyötödét osztja szét nyilvános pályázaton.
Hirdetés

Összesen 105 millió lejt kap a Romániában hivatalosan elismert 18 nemzeti kisebbség a román államtól 2017-re – derül ki az Etnikumközi Kapcsolatok Hivatalának honlapján közzétett kormányhatározatból.

A magyar közösségnek szánt támogatás értéke 23 723 500 lej, azaz 5,2 millió euró, ezt az RMDSZ kapja a magyar közösség hivatalos képviselőjeként. A cigány közösség 15,4 millió lejt, a német kisebbség 8,6 millió lejt kap idén.

Az összegeket a kisebbségi szervezetek székházaikra, személyzeti kiadásokra, művelődési rendezvényekre, ingatlanbefektetésekre, valamint európai uniós programok társfinanszírozására használhatják föl. A pénzt minden évben a kormányfőtitkárság osztja szét, negyedévenkénti egyenlő részletekben.

A RMDSZ idén több pénzt kap az államtól, mint egy évvel korábban, amikor a kormány 22,87 millió lejt különített el a romániai magyar közösség támogatására.

Az RMDSZ még március közepén közölte, hogy idén több mint 4 millió lejes keretet terveznek pályázaton szétosztani a Communitas Alapítványon keresztül.
 

Hirdetés