Román és olasz bankokat, amerikai cégeket hekkelt: elkapták

Letartóztatták az adathalász bűnbanda egy tagját.
Hirdetés
Előzetes letartóztatásba helyeztetett a fővárosi törvényszék egy hackert, aki egy olyan csoport tagja volt, amely Bukarest, Argeş és Konstanca megyében tevékenykedett, és adathalász, azaz phishing módszerrel támadott meg romániai, olaszországi és amerikai egyesült államokbeli bankokat és vállalatokat.
 
Március 29-én a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) ügyészei hét házkutatás során több laptopot, adatrögzítő eszközt, mobiltelefont, bankkártyát és 150 000 eurót foglaltak le. Ugyanakkor őrizetbe vették S. A. A. gyanúsítottat szervezett bűnözői csoport létrehozása, informatikai csalás és információs rendszerekbe történő törvénytelen behatolás miatt. A gyanúsítottat 30 napra előzetes letartóztatásba helyezte a bukaresti törvényszék. 
 
A DIICOT közleménye szerint a csoport tagjai adathalász módszerekkel támadtak meg több román és olasz bankot, valamint amerikai vállalkozásokat. 
 
Az ügyészek szerint a bűnbanda minden tagjának jól meghatározott feladata volt. Egyesek hamis weboldalakat hoztak létre, a csapat másik tagja hosting szolgáltatásokhoz vásárolt szervereket, és eltitkolta a számítógépek valós IP címét, míg a többiek a phishing nyomán szerzett adatokkal visszaélve interneten keresztül elköltötték az illegálisan beszerzett összegeket.

Hirdetés