Felfüggeszti PSD-s párttagságát a román Rambo

Mindenki nyugodjon le: a párt elveihez és vezetőségéhez azért hű marad.
Hirdetés

Helyzete tisztázásáig felfüggeszti párttagságát Cătălin Rădulescu, a Szociáldemokrata Párt (PSD) képviselője – közölte hétfőn az Argeș megyei sajtóval.

„21 éve vagyok a PSD tagja, és nem szeretném, hogy bármiféle kár érje a pártot vagy annak elnökét, így felfüggesztem tagságomat mindaddig, amíg tisztázódik a sajtóbotrány minden részlete” – olvasható a képviselő közleményében. Cătălin Rădulescu hozzáteszi, szeretné bebizonyítani jóhiszeműségét, valamint azt, hogy

szavait félremagyarázták, hogy hiteltelenítsék

politikai tevékenységét és megítélését. „Hű maradok a PSD elveihez, programjához és vezetőségéhez” – szögezi le a honatya az idézett dokumentumban.

Cătălin Rădulescu úgy véli: nyilatkozatait eltorzították, ennek ellenére bocsánatot kér azoktól, akik sértve érezték magukat a nyilvánosságban megjelentek miatt.

„Sajnálom, hogy egy 90 perces interjúban, különböző témákban elhangzott mondataimat szekus módon vágták össze egy 2 perces kisfilmmé, szavaimat eltorzították, és más jelentést tulajdonítottak nekik” – írja a politikus, hozzátéve, hogy soha nem vett részt semmiféle, a közrendet megzavaró cselekedetben.

Hirdetés

Rădulescu ugyanakkor az ország alaptörvényére hivatkozva kijelenti, hogy „illegális és

alkotmányellenes minden kivizsgálás,

amely egy parlamenti képviselő nyilatkozataira és politikai véleménynyilvánítására irányul”.

Cătălin Rădulescu nyolcnapos szabadságot vett ki, erre irányuló kérését az alsóház házbizottsága hagyta jóvá hétfőn. A honatya rossz egészségi állapotára hivatkozva kért szabadságot.

Mint ismeretes, Rădulescu a kormányellenes tüntetések kapcsán arról beszélt: vízágyúval oszlatná szét a tüntetőket, és megjegyezte: a forradalom idejéről megőrizte AKM gépkarabélyát, és ha úgy tartja kedve, kimegy a térre, és lövöldözni kezd.
Nyilatkozata után a rendőrség hivatalból vizsgálatot indított. Az ominózus AKM-karabélyt elkobozták, és 500 lejes bírság kifizetésére kötelezték a politikust. Az Argeș megyei rendőrfelügyelőség ugyanakkor feljelentést tett a legfőbb ügyészségen a fegyvertartásra vonatkozó jogszabályok áthágása miatt.
A PSD-s honatyának egyébként nem ez volt az egyetlen furcsa nyilatkozata: itt például megtekinthető, hogyan vélekedett Klaus Iohannis hovatartozásáról.

Hirdetés