Magyarországi focistát venne Gigi Becali

A Steauában még sosem játszott magyar állampolgárságú futballista, és a román élvonalban is csak elvétve.
Hirdetés

A Steaua finoman szólva is excentrikus tulajdonosáról köztudott, hogy a magyarok nem tartoznak a kedvencei közé, most mégis egy magyar futballistát szeretne igazolni a csapatába. Nem erdélyi magyart, hanem egyenesen anyaországit, bár Bőle Lukács már két és fél éve a román élvonalban, a CSM Poli Iaşi színeiben futballozik.

A 26 éves szélső 2014 nyarán a Kaposvári Rákóczitól került a Liga 1-be, eddig 80 tétmeccsen 11 gólt lőtt és 12 gólpasszt adott a jászvásári csapatban, az idei szezonban 26 meccsen 6 gólja és 3 gólpassza van. Piaci értékét az erre szakosodott Transfermarkt oldal

600 ezer euróra becsüli. 

Becali a CFR elleni vasárnap esti győzelem eufóriájában árulta el, hogy Bőlét szeretné megvenni, bár erre csak a nyári szünetben lesz lehetősége – neki pedig azért szokása sűrűn meggondolni magát.

A sport.ro televíziónak adott nyilatkozatából pedig az is kiderül, hogy igazából fogalma sincs, kiről is van szó, a focistát a Steaua legtöbb játékosát menedzselő Anamaria Prodan játékosügynök ajánlotta be neki, aki amúgy „civilben” Laurenţiu Reghecampf edző felesége és főállású celeb. „Ana vasárnap este felhívott és beszélt Bőléről, azt javasolva, hogy igazoljam le a Steauához. Bízom benne és gondolkodás nélkül megszerzem” – nyilatkozta Becali.

Florin Prunea, a jászvásári klub elnöke szerint Bőle még

a bukaresti sztárcsapatban is remekül helyt állna.

Hirdetés

„Én hoztam őt Romániába, nagyon jó játékos és száz százalékig profi, olyan technikai képességekkel, amelyeket másnál nem látok a román bajnokságban. Nagyon erős” – méltatta játékosát az egykori válogatott kapus, hozzátéve, hogy a télen is voltak ajánlataik Bőle eladására, de ezeket elutasították. Sajtóhírek szerint leginkább a Debreceni VSC próbálkozott, de nem volt hajlandó kifizetni a Prunea által kért 150 ezer eurót.

A Steauában még sosem játszott magyar állampolgárságú futballista,

és a román élvonalba is csak elvétve kerülnek magyarországi légiósok. Az első Simek Péter volt 2006-ban a Temesvári Polinál, aki egy súlyos sérülés miatt csak 4 mérkőzésen játszott. A 2012–2013-as szezonban Vass Ádám szerepelt 19 mérkőzésen a Kolozsvári CFR-ben, a 2014–2015-ös idényben pedig a Dinamo szerződtette Kovács Zoltán kapust, aki azonban végig csak tartalék volt, egyetlen percet sem védett.

Hirdetés