Figyelünk: most a kegyelmi törvényre

Szinte több négyzetmétert foglaltak vasárnap este a zászlók, mint a tüntetők Kolozsváron. Egy ígéretes app egészítheti ki a tiltakozásokat.
Hirdetés
Körülbelül 200 fő tüntetett vasárnap este Kolozsvár központjában többek között azok ellen a módosítások ellen, 
Șerban Nicolae módosításait a szenátor pártja, a PSD sem támogatja, ezzel együtt még nem vonták vissza őket, úgyhogy egész este zúgott az Igazságosságot, ne korrupciót! jelszó.
 
Serban Nicolae törvényt módosít
 
Az internetről az utcára virálisodott a Șerban Nicolaés mém. És nemcsak zászlókkal lehet ám színesedni | Fotók: Szabó Tünde
 
A tüntetőknek nem tetszett az sem a múlt hét fejleményei közül, hogy az alkotmánybíróság szerint a DNA és a főügyészség is túllépte alkotmányos kereteit, amikor vizsgálni kezdte az idei 13-as sürgősségi kormányrendelet elfogadásának körülményeit. Természetesen erről is táblával emlékeztek meg.
 
Alkotmánybíró zászlókkal
 
EU-s, román és monarchista zászlókkal is követelték az alkotmánybírák távozását
 
Zengett a klasszikus, kormányváltó szlogen is, mivel úgy Sorin Grindeanu, mint a parlament két házának elnöke, Liviu Dragnea és Călin Popescu-Tăriceanu is hatalmon van. Nagyszebenben több mint ezren, Bukarestben körülbelül ezren tüntettek ugyanezek miatt. A tüntetők a kormány székhelyétől, a Victoria palota elől a parlamenthez vonultak.
 
Bár a kolozsvári tüntetők száma megcsappant az egy hónappal ezelőtti vasárnapokhoz képest, a zászlók négyzetmétere mintha ugyanannyi maradt volna. Egy néni saját maga varrt össze egy óriási trikolórt, ami a hangadó Bogdan Bob Rădulescu színész, humorista szerint 35-ször olcsóbb lett, mintha cégtől vásárolták volna.
 
Rövid a hangod? Toldd meg egy zászlóval
 
Rövid a hangod? Toldd meg egy zászlóval
 
Bob Rădulescu legfontosabb bejelentése viszont egy honlap és telefonos applikáció volt, a Digital Democracy. Az app még nincs kész, és a honlap is kezdeti fázisban leledzik, de ha elkészül, akkor állítólag minden közérdekű ügyet be lehet jelenteni rajta.
 
Meg lehet vitatni rajta, és el lehet indítani a megoldását a pár szomszédot illető tömbházügyektől kezdve a városi közszállítás hiányosságain át az országos ügyekig bármit. Roppant kíváncsian várjuk a közügyi appot, addig is a fejlesztést ezen a Facebook-oldalon lehet követni.
 
Bob Radulescu bejelent
 
Bob Rădulescu bejelent
 
 
If we are the devil
 
„Ha szerinted mi vagyunk az ördög, akkor a poklod a mi menyországunk!”
 
 
A sárkány is mondjon le!
 
Mongyonle a háromfejű szocdem sárkány
 
 
 
Mivel az igazságügyi miniszter tegnap este belengette a főügyészség és a korrupcióellenes ügyészség vezetőjének leváltását, hétfő délelőtt már meghirdették az újabb tüntetést ez ellen hétfő este héttől a Főtéren.  

Hirdetés