Victor megint dicséri Viktort!

Bravó, Magyarország! Bravó, Orbán Viktor!
Hirdetés

És ezt nem az RMDSZ mondja. Hanem Victor Ponta, Románia ex-miniszterelnöke, tudják, az a szemüveges, jóllakott óvodás képű. Aki egyébként egy ideje már barátkozik a nyugati szomszéddal.

Nemrég közzétett Facebook-bejegyzését azzal kezdi a szocdem politikus, hogy bizony tudja, a bértollnokok és propagandisták ki fogják nyírni a gratulációkért. De ő már csak ilyen egyenes és őszinte ember. Ami a szívén, az a száján.

Na de miért is gratulál ilyen melegen Victor Viktornak?

2013 novemberében Románia aláírt egy keretegyezményt a cernavodai 3-as és 4-es atomreaktorok megépítése ügyében. A China General Nuclear Power Group nevű vállalattal kötött egyezmény szerint a befektetés kerek 6 milliárd euró, amit teljes egészében Kína áll. 2015-ben véglegesítették az egyezményt, de aztán jöttek a technokraták, akik gúnyt űztek a dologból, és – legalábbis Ponta szerint – úgy tűnik, oda a projekt.

Ennyit Romániáról. Bezzeg Magyarország!

Magyarország szerződést kötött a Sátánnal (Oroszországról van szó, Ponta értelmezésében), megkapta az Európai Bizottság áldását is, és most olcsó energiát fog termelni Pakson, amit… na kinek ad el? Hát Romániának!

Hirdetés

Annak a Romániának, ahol (Ponta szerint) továbbra is szétverik a szénalapú energiát gyártó egységeket. Melynek eredményeképpen (Ponta szerint) egész Erdélyt orosz technológiával, Magyarországon előállított energiával kell ellátni. Hát nem szuper?

Végül az ex-miniszterelnök megállapítja, hogy ezért kell Magyarországnak és Orbán Viktornak gratulálni. Miközben a románok belefulladnak a saját ostobaságukba.

Utóiratként Ponta bejelenti, hogy azokat a (bér)kommentelőket, akit szerint ő „a magyarokkal tart” vagy „az oroszokkal tart”, ő bizony törli a Fb-ismerősei listájáról. Mert ott nincs helyük az ostobáknak.

Hirdetés