Parasztolimpiát hirdet Szilágyperecsen

A hagymájáról híres szilágysági községben pezseg az élet.
Hirdetés

„Parasztolimpiát” szervezne Szilágyperecsen helyi önkormányzata a község népszerűsítésének érdekében. A település már országos elismerésre tett szert a térségben termesztett hagymával, amely a Rekordok Könyvébe is bekerült. Az olimpián olyan versenyszámokat terveznek, mint tehénfejés, szénagyűjtés vagy bekötött szemmel és hátrakötött kézzel történő hagymaevés.

„Azt szeretnénk, hogy ez egy jókedvű verseny legyen, amely hozzájárulhat a község népszerűsítéséhez a térségben és az országban. Ezelőtt egy GreenFest nevű rendezvényt szerveztünk, ahol olyan versenyszámok voltak, amelyeken nagyon jól szórakozott a közönség, ezeket megszervezhetjük idén is”- nyilatkozta Boncidai Csaba polgármester.

Az elöljáró elmondta, egyelőre nem szögezték le az olimpia időpontját vagy programját, de mindenképp figyelembe veszik az érettségi és más vizsgák időpontját is, hogy ezek ne essenek egybe a parasztolimpiával.
Szilágyperecsen önkormányzata más megyékből is vonzana fiatal látogatókat, ennek érdekében sátorozási lehetőséget is biztosítanak.

Szilágyperecsen község 2007-ben bekerült a Rekordok Könyvébe az első hagymafesztivál kapcsán, amikor 45.000 hagymából fontak 4.518 méter hosszú fonatot a Szilágy megyei gazdák. Ennek alkalmával felavatták a világon egyedülálló hagymaszobrot is, amely 6 méter magas. A szobor a második világrekordot is meghozta a községnek, a hagymának szentelt legnagyobb szobor cím révén.

Hirdetés