Tăriceanu ellen vallott felesége a DNA-kihallgatáson

A politikust hamis tanúzással vádolják.
Hirdetés

Călin Popescu Tăriceanu ellen vallott felesége, Ioana Valmar az ügyészségi kihallgatáson.

A szenátus elnökének feleségét a korrupcióellenes ügyészség (DNA) brassói központjába idézték be tanúként a Bukarest melletti Snagov-erdő és a Băneasa-farm törvénytelen visszaszolgáltatásával kapcsolatos ügyben. Ebben az ügyben Tăriceanut hamis tanúzással vádolják.

A politikus ellen 2016 júliusában emelt vádat a DNA. A vádhatóság szerint 2016 áprilisában Tăriceanu eskü terhe alatt valótlanságokat állított, amikor kihallgatták az ügyben, megnehezítve ezáltal az igazságszolgáltatás munkáját, a vádlottak felelősségre vonását.

Az ügyészek szerint Tăriceanu a valósággal ellentétben azt állította, nem volt tudomása arról, hogy Paul Philippe herceg visszakapta a băneasai telket (egykori királyi farmot) és a Snagov-erdőt, és állítása szerint arról sem tudott, hogy a visszaszolgáltatásban szerepük volt Tal Silberstein, Beny Steinmetz, Moshe Agavi vádlottaknak. A házelnök azt is tagadta, hogy tudomása lett volna az ezen telkekkel kapcsolatos adásvételi szerződésekről.

Ioana Valmar – aki egyébként közjegyző – kedden azt állította, igenis volt megbeszélés Tal Silbersteinnal, sőt, az ő közjegyzői irodájában készültek volna el az említett adásvételi szerződések.

Hirdetés

Az ügyben más tanúk – köztük Victor Ponta egykori kormányfő is – Tăriceanu ellen vallottak.

Călin Popescu Tăriceanu egyébként a DNA és Laura Codruţa Kövesi DNA-főügyész egyik leghevesebb bírálója.

 

Hirdetés