The Hollywood Reporter: idén is meglesz a magyar Oscar

Mert Deák Kristóf rövidfilmjének van mondanivalója és elragadó gyerekek játszanak benne.
Hirdetés

A rangos filmes szaklap idén is közzétette esélylatolgatásait az Amerikai Filmakadémia díjkiosztó gálája előtt. Az Oscar-díjakat február 26-án adják át Los Angelesben, a gálát kelet-európai idő szerint vasárnapról hétfőre virradóan, az éjszakai órákban lehet követni élőben, többek közt a Duna Tévén. Mint ismeretes, idén is van magyar jelölt a díjesélyesek között: Deák Kristóf Mindenki című alkotását a rövidfilmes kategóriában jelölték az aranyszobrocskára.

A Mindenki (angol címén Sing) iskolai környezetben játszódik, egy gyerekkórus és egy gátlástalan tanárnő történetén keresztül vizsgálja a hatalmi viszonyokat. A 25 perces film főszereplői Gáspárfalvi Dorka, Hais Dorottya és Szamosi Zsófia.

A The Hollywood Reporter – amely szerint egyébként a legjobb film díját a Kaliforniai álom (La La Land) kapja majd, a legjobb rendezőét pedig a musical direktora, Damien Chazelle – azt valószínűsíti, hogy a rövidfilmes kategóriában Deák Kristóf filmje viszi el a szobrocskát. A lap, a jelöltek elemzése során, arra a következtetésre jut, hogy a dán Silent Night túl közhelyes, a spanyol Timecode és a francia La femme et le TGV  túlságosan fura, a szintén francia Ennemis intérieurs pedig ígéretesen indul, de befejezetlen marad.

A Mindenkinek azonban van mondanivalója és imádnivaló gyerekek szerepelnek benne, minden esélye megvan a győzelemre.

Az, hogy 2017-ben is legyen magyar film az Oscar-díjasok között, már-már túl szép, hogy igaz legyen, tekintve, hogy tavaly a Saul fiát díjazták a legjobb idegen nyelvű film kategóriájában; de természetesen nem kizárt – úgyhogy idén is van amiért szurkolniuk a magyar filmbarátoknak.

Hirdetés