Minisztériumi turnét tart Grindeanu

Most tanulja, ki mivel foglalkozik. A tanügyben óriási tervei vannak.
Hirdetés
Sorin Grindeanu kormányfő kedden bejelentette, hogy minden minisztériumhoz ellátogat, ugyanis pontosan szeretné átlátni minden intézmény helyzetét. 
 
„Mindenhova ellátogatok, mert szeretném megismerni mindegyik minisztérium helyzetét. Másfél hónap alatt mindenki megszokta már a miniszteri beosztását. Március végén jár le az első évharmad, és kell tudnunk, hogy a kormányprogramban tett vállalásainkat életbe ültették-e” – nyilatkozta Grindeanu a tanügyminisztériumnál tartott munkalátogatása után. 
 
A kormányfő Pavel Năstase tanügyminiszterrel a tanügyi kisegítő személyzet bérezésről tárgyalt, ez ügyben pedig a szakszervezetekkel is konzultálni fog. Annak a lehetőségét is megvizsgálták, hogy a tárcavezető egy új oktatási törvényt mutasson be. 
 
„Az infrastruktúráról is beszélgettünk, hiszen 2000 iskolának nincs működési engedélye. Nekünk megvan erre a keretünk a fejlesztési minisztériumnál, és ezeket idén felújítjuk, ez a legfontosabb. A 2500 bölcsőde és óvoda építése több éves program, 2020-ig befejezzük ezeket” – hangsúlyozta a miniszterelnök.
 
Grindeanu ma találkozott még az egészségügyi és a szállításügyi miniszterrel is. Az utóbbi a találkozó után 90 km autópályát ígért az idei évre.

Hirdetés