Havat lapátolni hívták a szociális segélyen élőket – tömegesen „megbetegedtek”

A városháza vizsgálatot indított.
Hirdetés

Târgoviştén ötszáz személy kap szociális segélyt a városházától, közülük háromszázan munkaképesek. Ezért, amikor a várost elborította a hó, a polgármesteri hivatal értesítette az érintetteket, hogy nem venné rossz néven, ha ez a háromszáz személy segítene eltakarítani a havat a közterületekről. Különben is, a szociális segély megszerzésének egyik törvényben rögzített feltétele, hogy az illető személy vállalja, hogy ő vagy egy családtagja meghatározott mennyiségű közmunkát végez.

Nagy volt azonban a meglepetés, amikor a háromszáz szociálisan támogatott személy közül 280-an hirtelen „megbetegedtek” és ezt orvosi igazolással is bizonyították.

Cristian Stan, a dâmboviţa-i megyeszékhely polgármestere azt mondja: ha bebizonyosodik, hogy az érintettek hamis orvosi igazolást mutattak be, vagy nem teljesítették az előírt havi hetven órányi közmunkát, elbúcsúzhatnak a szociális segélytől. A városháza vizsgálatot indított és az orvosi kamarához fordult, hogy ellenőrizzék a kiadott orvosi igazolásokat.

Hirdetés