A romák megépítenék Trump falát a mexikói határon

Dorin Cioabă, a cigánykirály levelet írt az Egyesült Államok elnökének.
Hirdetés

A romák olcsón és jól dolgoznak, szívesen megépítenék az Amerikai Egyesült Államok és Mexikó közt tervezett falat – ez a lényege annak a levélnek, amelyet a magát a romák nemzetközi királyának nevező Dorin Cioabă írt Donald Trumpnak.

„Az ön elnöki beiktatása alkalmából a romák nemzete, amelyet képviselek, erőt kíván a munkájához, és Isten áldását azokra a döntésekre, melyeket a nemzetközi béke és prosperitás érdekében hoz. Ugyanakkor szeretném biztosítani, hogy az általam képviselt nemzet képes támogatni önt a tervei megvalósításában; első együttműködési ajánlatunk pedig az, hogy megépítenénk az Amerika és Mexikó közötti falat” – írja Cioabă, aki leszögezi, hogy mivel a romák anyagi helyzete nem túl jó és nincs munkájuk, ezért olcsón dolgoznának. Cioabă kiemeli, hogy a romák jó mesteremberek, akik értenek a fémmegmunkáláshoz, ezért alkalmasak arra a munkára, amit a fal megépítése kíván.

Mint ismeretes, Donald Trump amerikai elnök január 25-én írta alá azt a rendeletet, amelynek értelmében mintegy 3200 kilométer hosszúságú falat építenének az Egyesült Államok és Mexikó határán. Az elnök szerint az építési munkálatokat hat hónapon belül elkezdik – a romakirály ajánlata tehát a legmegfelelőbb pillanatban érkezett.

Hirdetés