Nem kizárt, hogy a sajtóban is tevékenykednek a SRI ügynökei

Megnyugtató.
Hirdetés

Egyáltalán nem kizárható, hogy a sajtóban a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) ügynökei is tevékenykednek – a kijelenté nem egy összeesküvés-elméleteket gyártó álhírportál szerzőjétől származik, hanem Adrian Ţuţuianutól, a SRI működését ellenőrző parlamenti bizottság elnökétől származik.

Ţuţuianu csütörtökön este a közszolgálati televízióban beszélt a témáról, annak apropóján, hogy szerdán maratoni, hétórás ülésen hallgatták meg Eduard Hellviget, a SRI igazgatóját a szolgálat körül a közelmúltban kirobbant botrányok ügyében.

„Ha bizonyos területeken – a bírák, ügyészek körében és a politikában – létezik is tiltás, a civil társadalom egyéb szegmenseiben nem. Így amennyiben azonosítanak egy értékes embert, aki információkkal képes hozzájárulni Románia nemzetbiztonságához, a sajtóban is dolgozhat. Ezt személyesen nem tartom feltétlenül megnyugtatónak, de másképp is nézhetjük – egy újságíró számos kapcsolattal rendelkezik, számos értékes információhoz jut hozzá, és számos médiumhoz hozzáfér. Vagyis ez megtörténhet, függetlenül attól, hogy tetszik vagy sem” – mondta Ţuţuianu az esetleg a sajtóban tevékenykedő ügynökökről.
 

Hirdetés