Ismét forgat a Saul fia Oscar-díjas rendezője

Nemes Jeles László új filmje az első világháború előtti évek békebeli Budapestjére kalauzol bennünket.
Hirdetés

Nyáron indul Nemes Jeles László új filmjének forgatása: a Sunset című alkotás egy fiatal nő története az 1910-es évek Budapestjén, egy felnőtté válás története Európa alkonyán, mielőtt a 20. századi civilizáció sötétségbe borult.

„Alkotótársaimmal együtt több éve dolgozunk ezen a filmterven, hónapok óta örömmel és izgalommal készítjük elő a forgatást, amely felidézi, hogy milyen volt az élet Budapest fénykorában. Számomra külön megtiszteltetés újra azokkal az alkotókkal és szakemberekkel együttműködni, akikkel a Saul fiában is dolgozhattam. A Sunset teljesen más típusú film lesz, de hasonlóan újszerű és formabontó. Nagy kihívások előtt állunk” – fogalmazott a Saul fia Oscar-díjas rendezője.

A film gyártását a Magyar Nemzeti Filmalap 1,5 milliárd forinttal támogatja, és 2018-ban tervezik bemutatni.

Mint köztudott, a Saul fia tavaly nyerte el az amerikai filmakadémia legjobb idegen nyelvű filmnek járó aranyszobrocskáját. Nemes Jeles László alkotása a második magyar nagyjátékfilm volt, amely ebben a kitüntetésben részesült – Szabó István Mephisto című filmjének 1982-es Oscar-díja után. A Saul fiát kedden a Brit Film- és Televíziós Művészeti Akadémia (BAFTA) szintén díjra jelölte a legjobb nem angol nyelvű film kategóriában.

Hirdetés