Leégett a kommandói iskola

Még nem tudni, mitől lobbant lángra Háromszék legmagasabban fekvő településén az iskola.
Hirdetés
Egyelőre tisztázatlan okok miatt tűz ütött ki hétfőn délután a Kovászna megyei Kommandó település általános iskolájában. Az intézmény tevékenységét, amelybe több mint száz gyerek jár, egész hétre felfüggesztették. 
 
Kiss Imre főtanfelügyelő azt nyilatkozta az Agerpres hírügynökségnek, hogy a rendkívül heves tűz kárt okozott az iskola jelentős részében. 
 
„A tűzoltók most is oltják a tüzet, (…) nem lehet tudni mi marad az épületből. Holnap a prefektussal együtt kimegyünk a helyszínre, aztán a polgármesteri hivatal és a megyei tanács képviselőivel megbeszéljük, hogy mit csináljunk tél derekán a gyerekekkel. (…) Valószínű, hogy erre a hétre felfüggesztjük az oktatást, és megpróbálunk valami megoldást találni” – mondta a főtanfelügyelő, aki hozzátette: az incidensről értesítette a tanügyminisztériumot. 
 
György Alfonz, a Kovászna Megyei Sürgősségi Felügyelőség parancsnoka arról számolt be, hogy az ezer méternél magasabban fekvő települést nehéz megközelíteni, és az oltást nehezíti az is, hogy Kovászna megye legmagasabban fekvő községében mínusz 19 Celsius-fok a levegő hőmérséklete.
 
A faépület fél hat körül lobbant lángra, a hivatásos és önkéntes tűzoltók mellett mintegy 300 kommandói sietett a helyszínre segíteni az oltásban – mondta el a maszol.ro-nak Kocsis Béla polgármester. Közölte, a tűzolók úgy döntöttek, hogy daruval kettészakítják az iskola faépületét, hogy legalább a felét meg tudják menteni. A tűz oka még nem ismert.
 
Az egyik legelzártabb erdélyi településen épp egy éve forgatott a Főtér.ro stábja:
 

Hirdetés