Meghalt Carrie Fisher

A Csillagok háborúja Leia hercegnője 60 éves volt.
Hirdetés

Alig négy nap van hátra belőle, mégis tartogat még szomorú meglepetést a különösen sok híres és tehetséges embert elragadó év. Pénteki szívinfarktusa után egy Los Angeles-i kórházban helyi idő szerint 8:55-kor meghalt Carrie Fisher, a Csillagok háborúja Leia hercegnője.

Carrie Frances Fisher 1956. október 21-én, Beverly Hillsben született. Első szerepét 1975-ben, a Sampon című Hal Ashby-filmben kapta – Warren Beatty, Goldie Hawn és Lee Grant oldalán –, majd 1977-ben jött a Csillagok háborúja-saga. Bár ismertséget kétség kívül az ebben alakított Leia Organa hercegnő szerepe hozott neki, forgatókönyvíróként és íróként is tevékenykedett. Éppen a The Princess Diarist című memoárját népszerűsítette Londonban, amikor hazafele repülve szívinfarktust kapott.

A Csillagok háborúja rajongói a veszteségen túl egy gyötrő kérdésen is rágódhatnak: mi lesz Leia karakterével a még készülő, 2017-ben megjelenő VIII. részében? Azt ugyanis egyelőre nem lehet tudni, hogy leforgatták-e a vele játszódó jeleneteket. 

Hirdetés