A postás szállította házhoz az amfetamint

Egy Kovászna megyei férfi az internetről rendelt drogot. A csomag átvételekor kapta el a rendőrség.
Hirdetés

24 órára őrizetbe vették a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság (DIICOT) Kovászna megyei ügyészei H. Rolandot, akit egy Németországból érkező, amfetamint tartalmazó csomag átvétele közben értek tetten. A DIICOT közleménye szerint a nyomozókat a németországi hatóságok értesítették az Interpol közvetítésével, hogy H. Roland veszélyes drogokat, amfetamint tervez behozni az ország területére.

Az Interpol által közölt információk szerint 2016. október 13-án a németországi rendőrök egy ismeretlen személy által H.Rolandnak címzett gyanús csomagra lettek figyelmesek a frankfurti repülőtéren. A csomag tüzetesebb átvizsgálása után kiderült, hogy amfetamint tartalmaz. A nyomozó hatóságok arra is fényt derítettek, hogy Hajdú 214 gramm amfetamin rendelt egy internetes oldalról.

2016. december 21-én egy 56,45 grammnyi amfetamint tartalmazó csomag átvétele közben kapták el a férfit. Az ugyanebben az ügyben végzett hét házkutatás során 270 gramm kannabiszt, 56,45 gramm amfetamint, merevlemezeket és mobiltelefonokat foglalt le a DIICOT.

A DIICOT Kovászna megyei székhelyén hét személyt hallgattak ki. Az ügyészek H. Roland 30 napos előzetes letartóztatását kérték csütörtökön a Kovászna Megyei Törvényszéktől.

Hirdetés