Kipaterolhatják az Untoldot az Arénából

Szétfesztiválozták a gyepet, a pályát és a lelátókat, de nem fizették ki a helyreállítást. Kéri a pénzét az Arénát fenntartó megyei tanács.
Hirdetés

Kérdésessé válik a kolozsvári Untold fesztivál helyszíne, mivel a Kolozsvár Arénában okozott károkat mai napig nem térítették meg a fesztivál szervezői.

Alin Tișe, a Kolozs megyei Tanács elnöke keddi sajtóközleményében azt írja: az Untold fesztivál szervezői nem egyenlítették ki a rendezvény helyszínéül szolgáló Kolozsvár Aréna megrongálódása nyomán felgyűlt tartozásukat, és csak ezek rendezése után tárgyalhatnak a 2017-es kiadásra szóló bérleti szerződés megkötéséről.

A közlemény hozzáteszi, az Untold fesztivál 2016-os kiadása során jelentősen megrongálódott a gyep, a pálya, a lelátók állapota. A Kolozs Megyei Tanács mint a Kolozsvár Aréna tulajdonosa kérte a fesztivál szervezőitől, hogy a rendezvény lejártával sürgősen hozzák rendbe a stadiont, a kérésnek azonban mind a mai napig nem tettek eleget — közli Tișe.

Az Untold fesztivál első két kiadásának helyszíne a Kolozsvár Aréna, az új Sportcsarnok valamint a környező Sétatér volt. 2016-ban 300 000 résztvevője volt a fesztiválnak.

Hirdetés