Beperelte a városházát, mert nem takarították el a havat

Nagybánya fejetlen önkormányzatát jelentette fel egy felsővisói lakos. A fej ugyanis, Cătălin Cherecheș polgármester még mindig háziőrizetben ül. Ő legalább nem csúszik el a járdán.
Hirdetés
Munkaköri mulasztás és a polgárok életét veszélyeztető kihágások miatt beperelte Nagybánya önkormányzatát egy Máramaros megyei lakos – nyilatkozta hétfőn az Agerpres hírügynökségnek Ana Maria Miclăuş önkormányzati szóvivő. 
 
Mircea Şerban felsővisói lakos átutazóban volt Nagybányán december első napjaiban, amikor két napon át megbénult a városból ki- és bevezető forgalom, mivel nem takarították el a havat az utakról. Mircea Şerban panaszában azt is megjegyzi, hogy több mint 50 nagybányai lakos került kórházba azokon a napokon, miután elestek a csúszós utcákon. 
 
Nagybánya önkormányzatát tízezer lejre bírságolta a helyi rendőrség, amiért azon a két napon nem biztosítottak megfelelő körülményeket a közúti közlekedéshez, több tíz kilométeres gépkocsisorok alakultak ki a főbb útvonalakon, és órákon át állt a forgalom. 
 
Az önkormányzat november végén egy olyan céget bízott meg az utak téli karbantartásával, amelynek csupán négy hókotró gépe van.

Hirdetés