Jövő tavasszal kezdik Szatmár körgyűrűjének építését

Nagyon megérett az idő rá, csúcsidőben ugyanis járhatatlanak a fő útvonalak a forgalom miatt.
Hirdetés

2017 májusában kezdődhetnek el Szatmárnémeti terelőútjának építési munkálatai, jelentette be közleményében Radu Bud prefektus szerdán, miután találkozott a munkálatokat kivitelező cég képviselőivel. A hatóságok először találkoztak a versenytárgyalás nyertesével, az Itinera konzorcium képviselőivel, akik bemutatták az építőcsapatot és ismertették az építkezési munkálatok ütemtervét.

„A következő időszakban kijelöljük a területeket, hogy ki lehessen dolgozni a műszaki tervet. A beszélgetés során hangsúlyoztuk a határidők betartásának fontosságát, hiszen a műszaki tervet április végéig be kell fejezni, májusban pedig elkezdődhet Szatmárnémeti körgyűrűjének építése. A kivitelezéshez fontos a határidők betartása, hiszen ahhoz, hogy minőségi munkát végezzenek, 2017 és 2018 nyarán kell dolgozni.”– ismertette a prefektus.

A kivitelezési szerződést az Itinera SPA – Collini Lavori SPA – Via Design SRL társulás nyerte el 2015 novemberében. A körgyűrű a 19A országútból indul ki, elhalad az ipari park mellett, keresztezi a 19-es Szatmárnémeti–Nagyvárad országutat, átível a Szamoson és csatlakozik a 19-es országúthoz a Szatmárnémeti–Nagybánya fele vezető szakaszon.  

Hirdetés