Jobbik: Szijjártó rendelje be a román nagykövetet Băsescu miatt

A volt államelnök szerintük megkérdőjelezi Magyarország területi épségét és a magyar népet fenyegeti.
Hirdetés

A jobbikos Szávay István arra szólította fel Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert, hogy rendelje be a román nagykövetet, kérjen tőle magyarázatot és egyúttal a leghatározottabban tiltakozzon Traian Băsescu volt román államfő azon kijelentése ellen, amelyik szerint az „igazi Románia határa a Tiszáig tart”.

A képviselő az MTI-hez eljuttatott közleményében Magyarország területi épségét megkérdőjelező és a magyar népet fenyegető kirohanásnak nevezte Traian Băsescu szavait.

A Jobbik továbbra is kiemelt jelentőséggel bír a külhoni magyarok jogainak megőrzése, védelme és kiterjesztése – írja a politikus. Hozzáteszi, hogy pártjuk fontosnak tartja a környező államokkal való jó együttműködést, ám a szomszédságpolitikában semmilyen más szempont nem írhatja felül a magyar közösségek érdekeit és a mellettük való határozott kiállást.

Mint ismeretes, Băsescu agya amiatt durrant el, hogy a magyar külügyminiszter megtiltotta a magyar diplomatáknak a december elsejei rendezvényeken való részvételt. Ha lemaradt arról, hogyan keménykedett a volt államelnök és hajóskapitány, kattintson ide!

Hirdetés