Szép összeg gyűlt össze az erdélyi 1956-os megemlékezéseken

Nemzeti színű karszalegért lehetett adományozni a Magyarlapádi Szórványkollégium javára.
Hirdetés

A Magyar Szabadság Éve Kolozsváron jubileumi rendezvénysorozat hat hete alatt a Kincses Kolozsvár Egyesület és partnerszervezetei összesen 20 ezer 191 lejt, mintegy 1.4 millió forintnyi adományt gyűjtöttek a Magyarlapádi Szórványkollégium javára. Az adakozási akció elsősorban Kolozsváron zajlott, de Bogányi Gergely Kossuth-díjas zongoraművész októberi koncertkörútjának, illetve Wittner Mária 1956-os szabadságharcos novemberi előadókörútjának köszönhetően más erdélyi városokra – Székelyudvarhelyre, Csíkszeredára, Nagyváradra és Marosvásárhelyre – is kiterjedt.

A gyűjtésből befolyt összeget a programsorozatot koordináló Kincses Kolozsvár Egyesület nevében Gergely Balázs elnök, Szabó Lilla ügyvezető igazgató és Csigi Levente gazdasági igazgató november 29-én adta át a Magyarlapádi Szórványkollégium képviseletében Sipos Ferencnek, az  Ethnika Kulturális Alapítvány elnökének, Borbándi András református lelkipásztornak és Bánffy Farkasnak – tájékoztat az egyesület sajtószolgálata.

A Kincses Kolozsvár Egyesület és a Magyarlapádi Szórványkollégium képviselői

Az október 12. és november 21. között zajló, összesen 38 programot felölelő rendezvénysorozaton több mint háromezer látogató vett részt Kolozsváron. Bogányi Gergely erdélyi hangversenykörútján minden helyszínen teltházas koncertet tartott, de Wittner Mária előadókörútját is jelentős éredeklődés követte Erdély-szerte.

A Kincses Kolozsvár Egyesület ezúton mond köszönetet minden adakozónak és a kolozsvári és erdélyi partnerszervezeteknek, akik hozzájárultak az erősen szórványosodó Küküllő-menti falvakból származó magyar gyerekek anyanyelvi oktatásához.  

Hirdetés