„Halvész” és „vegyi katasztrófa” Arad megyében!!!

Így születnek az álhírek. Iskolapélda.
Hirdetés

Szándékán kívül felkavarta a kedélyeket Arad megyében egy ártatlan turista, aki a hétvégi kiruccanásáról készült videót feltöltötte Facebook-oldalára.

A nagyváradi Răzvan Harpan az Arad megyei Menyházára kirándult a hétvégén, ahol a telefonjával készített egy ötperces videót, Séta Menyházán címmel. Az elég rossz minőségű felvételen egy tó vize látható, amelyen rengeteg hosszúkás, messziről halnak látszó tárgy úszkál.

A videót kétezren tekintették meg, több napilap, portál és televízió pedig szenzációhajhász címekkel kürtölte világgá, hogy Menyházán ökológiai katasztrófa történt, döglött halak tízezrei úszkálnak a vízben.

A témára rárepült az Arad megyei állategészségügyi hivatal is, egy operatív csoport (!) kiszállt a helyszínre, ahol megállapította, hogy a tízezernyi, halnak látszó hosszúkás tárgy tulajdonképpen tízezernyi vízbe hullott fűzfalevél.

A posztolót le is tolták kommentben: „Megtöltötted az egész országot a hülye döglött halas videóddal, pedig csak fűzfalevelek!”. „Igen, a tószéli fűzfákról hulltak a a vízbe” – válaszolt a férfi.

Hirdetés

Miután kiderült, hogy szó sincs „sokkoló”, „soha nem látott”, „lidércnyomásos” vegyi katasztrófáról, ami a Menyházi tavat sújtotta, több portál törölte a halvésszel foglalkozó cikkét.
 

Hirdetés