Két év 8 hónap felfüggesztettet kér a DIICOT a Kövesit zaklató izraeli nyomozónak

A vádalkut módosították, mert kimaradt egy vádpont.
Hirdetés

A Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) ügyésze két év 8 hónap felfüggesztett börtönbüntetést kért David Geclowicznak, miután ez beismerő vallomást tett a Black Cube-ügyben, Laura Codruţa Kövesi, az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) főügyésze zaklatásának ügyében.

Az ügyész több bűncselekmény miatt két év 8 hónap felfüggesztett börtönbüntetést, valamint három éves felügyeleti időszak kiszabását kérte David Geclowicznak. David Geclowicz ügyvédje azt nyilatkozta, hogy ügyfele

beismerte tettét és minden körülmény ismeretében írta alá a vádalkut.

„A fiatalember, 120 napot ült előzetesben. Nem büntetett előéletű. Hasznosabb, ha újra beilleszkedik majd a társadalomban. Rendes családból származik, őszinte volt. Egy cég alkalmazottjaként jött Romániába, nem mint egy potenciális bűnöző. Normális jövő előtt áll” – mondta az ügyvéd. David Geclowicz azt nyilatkozta a tárgyalóteremben, hogy sajnálja, hogy bárkinek is kellemetlenséget okozott.

A Black Cube-ügyben három izraeli állampolgárt helyeztek vád alá: Ron Weinert, David Geclowiczot és Yossi Barkshteint, utóbbinak azonban

sikerült elmenekülnie az országból, ellene letartóztatási parancsot adtak ki.

Ron Weinert és David Geclowiczot azzal vádolják, hogy bűnszervezetet létesítettek, és különféle informatikai bűncselekmények révén a Laura Codruţa Kövesi korrupcióellenes főügyészt kompromittáló információkra próbáltak szert tenni. Ugyanebben az ügyben bűnvádi eljárás indult a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) egykori terrorelhárítási vezetője, Daniel Dragomir ellen is, aki jelenleg vizsgálati fogságban van.

Hirdetés