A román válogatott csúnya vereséget szenvedett a lengyelektől

A meccset többször le kellett állítani a szurkolók balhézása miatt.
Hirdetés

A román válogatott 0-3 arányú vereséget szenvedett Lengyelországtól pénteken késő este, egy incidensekkel teletűzdelt mérkőzésen, a Nemzeti Arénában, a világbajnoki selejtező E csoportjában. Románia az utóbbi idők leggyengébb meccsét játszotta, a lengyel csapat minden szempontból jobb volt. A gólokat Kamil Grosicki (11) és Robert Lewandowski (83, 90+1 – tizenegyesből) lőtték.

Az első félidőt minden szempontból uraló lengyel csapat a 11. percben megszerzi a vezetést, miután Kamil Grosicki a félpályáról indulva faképnél hagyja a teljes román védelmet, és 10 méterről védhetetlenül a léc alá lő.

A „meccs” folyik a lelátókon is, előbb a 22. percben lett egy kisebb incidens a hazai és a vendégszurkolók között, majd a 42. percben le kellett állítani a játékot, miután a román szurkolók két petárdát bedobtak a lengyel csapat kapuja elé.

Románia – Lengyelország 0-3 (0-1) 
Góllövők: Kamil Grosicki (11),
Robert Lewandowski (83, 90+1 – tizenegyesből). 

Bukarest, Nemzeti Aréna: 45.531 néző
2018-as világbajnoki selejtező – E csoport

A második félidőben pályára lép Andone és Prepeliţă, a román csapat játéka valamelyest feljavul, de gól nem születik. Az 54. percben Lewandowski mellett robban egy petárda, a Bayern München csatára kezelésre szorul, a meccset két perce leállítják.

A román csapat kétszer is tizenegyest reklamál, de annyival marad, hogy Săpunaru sárgalapos figyelmeztetésben részesül.

Hirdetés

A meccs a 83. percben eldől, amikor Lewandowski szép egyéni akciója végén egy keresztlövéssel ismét legyőzi Tătăruşanut. Ugyancsak Lewandowski az, aki ellen a 6 perces hosszabbítás alatta a 16-oson belül szabálytalankodnak a román védők, és ugyancsak ő lövi be a megítélt tizenegyest.

Románia következő mérkőzését március 27-én, hazai pályán játssza Dánia ellen, a Lengyelország elleni meccsen történtek után valószínűleg nézők nélkül.

A meccs közben egyébként 14-en sérültek meg: két lengyel állampolgárt kórházba szállítottak. A rendőrség 12 lengyel és 5 román drukkert vitt be az őrsre.  

Hirdetés