Nem akar a kampányban részt venni a kormányfő

Dacian Cioloș nem adja az arcát egyik párt kampányához sem, de azért részt vesz a PNL hétvégi naggyülésén.
Hirdetés

Dacian Cioloş miniszterelnök azt nyilatkozta szerdán, a Nemzeti Liberális Párt országos tanácsának ülése után, hogy nem kíván részt venni a december 11-i parlamenti választások kampányában.

Cioloş azt mondja, hogy ő nem egy párt miniszterelnöke. „Én nem magamat akartam népszerűsíteni, hanem kiálltam néhány elv mellett, amelyekben hiszek” – mondta a kormányfő.

Dacian Cioloş megerősítette, hogy részt vesz vasárnap a liberálisok nagygyűlésén. „Ugyan az a vezérelv: hogy közvetíteni tudjam ezeket az üzeneteket, hogy meg tudjam magyarázni azt, amit papírra vetettem. Nem veszek részt a kampányban, ami november 11-én kezdődik” – tette hozzá Cioloş. A kormányfő kijelentette: semmilyen egyesség nincs arról, hogy a liberálisok használhatnák a fotóit a kampányban. Azt mondta: csak abban az esetben adja az arcát, ha azt a Románia 100 platform elveinek népszerűsítéséhez használják.

Dacian Cioloş részt vett a PNL országos tanácsának ülésén, ahol beszédet tartott. A kormányfő az ülés végén elvegyült a tömegben és a résztvevőkkel fotózkodott.

 

Hirdetés