Újra együtt az ABBA

A legkorszerűbb technológiai lehetőségeket kiaknázó, egyedülálló produkcióval készülnek, de egyelőre nem világos, hogyan.
Hirdetés

Eredeti felállásban tér vissza a legendás svéd popegyüttes, az ABBA, több mint harminc év „szünet” után. Egyelőre nem kell pezsgőt bontani (vagy fújolni, ízlés szerint), mert a „nagy visszatérés” leghamarabb 2017-re várható, de inkább 2018-ra, elég nehéz egyértelműen kihüvelyezni az eddigi információkból.

Az mindenesetre kiderül, hogy nem afféle öreges nosztalgiturnéról lenne szó: az együttes szeretné a mai fiatalokhoz is közelebb hozni az „ABBA-élményt”, ezért különleges, a legkorszerűbb digitális technológiára épülő produkcióval készülnek, amelyben a virtuális valóságoknak és a mesterséges intelligenciának is szerepet szánnak. Remélhetőleg azért ők is ott lesznek a színpadon.

A nagyszabású projekten a svéd popzenészek a Universal Music Grouppal és a Spice Girls egykori menedzserével, Simon Fullerrel fognak együtt dolgozni.

A Benny Andersson, Agnetha Fältskog, Anni-Frid Lyngstad és Björn Ulvaeus alkotta együttes 1972-ben alakult meg Stockholmban, és számos megaslágerrel írta be magát a popzene történetébe. A csapat 1982-ben oszlott fel, azóta nem is volt hivatalos közös fellépésük – bár idén januárban mind a négyen részt vettek Ulvaeusnak a Mamma Mia! című musical inspirálta stockholmi étterme megnyitóján, júniusban pedig mégis színpadra léptek együtt egy zártkörű stockholmi rendezvényen.

Hirdetés