Erőszakkal fenyegették a Musai-Muszáj aktivistáját

Mégpedig a kolozsvári Közszállítási Vállalat irodájában, miközben hirdetőfelületet szerettek volna bérelni a többnyelvűségért indított plakátkampánynak.
Hirdetés

A kolozsvári Musai-Muszáj kezdeményező csoport egy, a többnyelvűséget népszerűsítő 3D-s táblával nevezett be idén a Com’on Kolozsvár pályázatra – amelyen első helyen végzett. (A pályázat tartalmáról bővebben itt írtunk.)

Íme a tervezett reklámpannó:

 

Mivel a „kacsintós” kétnyelvű plakátokat eleve a kolozsvári tömegközlekedési eszközökre szánták, a Musai-Muszáj aktivistája kedd délelőtt hirdetőfelületet szeretett volna bérelni a kolozsvári Közszállítási Vállalat székhelyén. A vállalat alkalmazottja azonban, amikor észlelte a Polgármesteri Hivatal által egyébként jóváhagyott plakát tartalmát, leállította az engedélyeztetési folyamatot és feletteséhez fordult az ügyben.

Miután visszatért, visszakérte a korábban átadott szerződést, arra hivatkozva, hogy a kampány politikai tartalmú.

Hirdetés

Az aktivista ezt megtagadta, mire az alkalmazott – hivatali nyelven – testi sértést helyezett kilátásba („ne akard, hogy erőszakkal vegyem el”), majd tényleg megpróbálta elvenni, és ha jól értjük a Musai-Muszáj posztját, akkor kisebbfajta dulakodás vette kezdetét. Az aktivista végül visszaadta a szerződést, de előtte fényképes másolatot készített róla, és iktatta a hirdetőfelületre vonatkozó kérést a hivatalnál.

„A Musai-Muszáj mozgalom reméli, hogy az 1573 szavazattal a Com’on Kolozsvár pályázatán első helyezett plakátkampány végül pozitív elbírálásban részesül, az érintett közalkalmazottat pedig felelősségre vonják magatartásáért” – zárul a csoport közleménye.

Hirdetés