Az intelligencia és a komolyság a román hadsereg erőssége

Klaus Iohannis államfő Szatmárnémetiben járva dicsérte a román katonákat, akik szerinte a modern felszerelés hiányát intelligenciával, komolysággal és odaadással ellensúlyozzák.
Hirdetés

Ahhoz, hogy Romániának egy modern hadserege legyen politikai akaratra, de sok pénzre is szüksége van – mondta hétfőn egy szatmárnémeti tanácskozáson Klaus Iohannis államfő. A román katonák a modern felszerelés hiányát intelligenciával, komolysággal és odaadással ellensúlyozzák — vélekedett Iohannis.

„A hadsereg nagyon sokat hozzátesz Románia hitelességéhez a világban. A román katonák a modern felszerelés hiányát intelligenciával, komolysággal és odaadással ellensúlyozzák. Áldozatkészség, szakszerűség és hazafiság jellemzi őket. Ezek azok a jellemzők, amelyek a hadsereget az ország egyik legmegbecsültebb intézményévé teszik, és az az oka annak is, hogy az emberek bíznak benne” — fogalmazott Iohannis.

Az államfő rámutatott: ahhoz, hogy Romániának egy modern hadserege legyen politikai akaratra és sok pénzre van szüksége. Emlékeztetett: sikerült megkapnia minden párt hozzájárulását ahhoz, hogy a védelemre a nemzeti össztermék két százalékát fordítsák.

Klaus Iohannis államfő, Vasile Dîncu miniszterelnök-helyettessel, valamint Mihnea Motoc védelmi miniszterrel együtt részt vesz Szatmárnémetiben a Hadsereg—az állam alapintézménye című tanácskozáson.

 

Hirdetés