Higgadtságra inti a hagyományos családmodellt féltő híveket Iohannis

Arra is utalt, hogy „valakiknek” az érdekük lehet az, hogy az alkotmánymódosítás témájáról szóló diskurzust más irányba terelték.
Hirdetés

Klaus Iohannis államfő azt nyilatkozta pénteken, hogy nem vádolta az ortodox egyházat, hanem lehetséges veszélyekre hívta fel a figyelmet, ami a család meghatározásával kapcsolatos esetleges alkotmánymódosítást illeti. „Azt gondolom, hogy ahogyan egyesek értelmezték szavaimat jól bizonyítja, hogy társadalmi megbékélésre van szükség Romániában. Én nem vádoltam sem az ortodox egyházat, sem a pünkösdi egyházat, nem vádoltam senkit és nem is volt szándékomban ilyesmi, csak lehetséges veszélyekre hívtam fel a figyelmet” – mondta Iohannis.

Ugyanakkor úgy értékelte, hogy teljesen törvényes a Szövetség a Családért alkotmánymódosító kezdeményezése. „Éltek a petíciós jogukkal, ennek törvényességét egy pillanatig sem vonta kétségbe senki. A témát azonban más irányba vitték el, amely lehet, hogy érdekük valakiknek. (…) Szerintem nyugodt és őszinte megbeszélésre van szükség” – mondta Iohannis.

 

Hirdetés