Román politikus lehet RMDSZ-es jelölt

Az adóhatóság korábbi elnöke, Sebastian Bodu kerülhet fel a szövetség listájára.
Hirdetés

Az RMDSZ Konstanca megyei képviselőjelöltje lehet Sebastian Bodu európai parlamenti képviselő, az adóhatóság (ANAF) korábbi elnöke. Kovács Péter, az RMDSZ ügyvezető elnöke a Krónikának nyilatkozva megerősítette: tárgyalnak Boduval.

Sebastian Bodunak az RMDSZ színeiben való esetleges szerepeltetéséről bukaresti lapok és hírügynökségek számoltak be meg nem nevezett forrásokra hivatkozva. Az Adevărul napilap úgy tudja, hogy a politikus a szövetség képviselőházi jelöltlistáját vezetné Konstanca megyében, tekintve, hogy a 45 éves Bodu a tengerparti városban született.

Szabó Ödön bihari parlamenti képviselő a lapnak úgy nyilatkozott, hogy egyelőre nem született végleges döntés az ügyben. Amúgy Szabó szerint az RMDSZ kész román nemzetiségű jelölteket támogatni, ha ezek felvállalják a szövetség által képviselt elveket és értékeket.

Sebastian Bodu szerdán a Krónika megkeresésére leszögezte: egyelőre semmilyen formában nem kívánja kommentálni az esetleges indulásáról szóló sajtóhíreket.

Kovács Péter, az RMDSZ ügyvezető elnöke a lapnak megerősítette, valóban tárgyalnak arról, hogy Sebastian Bodu a szövetség Konstanca megyei képviselőjelölt-listájának élén méretkezzen meg a parlamenti választáson. Erről a szövetség elnöksége várhatóan a hét második felében fog végleges döntést hozni. „Úgy gondoljuk, hogy Sebastian Bodu egy olyan rutinos politikus, aki tiszteli az RMDSZ értékrendjét, a karrierje során soha nem volt olyan nyilatkozata, amiben kifogást találnánk. Az országos adhatóság (ANAF) volt elnökeként komoly tapasztalatra tett szert, és úgy gondoljuk, hogy a kampányban gazdasági vonatkozású témákat tud majd képviselni, elsősorban a kis- és középvállalkozókat tudja megszólítani” – mondta el Kovács Péter.

Hirdetés