Kövessük Márton Áron példáját! (FOTÓK)

A Kolozsvári Zsidó Napok keretében megemlékeztek Isten szolgájáról, Márton Áron püspökről. Helyesen.
Hirdetés

A nyugodt lélekkel pokolinak nevezhető időjárás ellenére több tucat hívő, polgár gyűlt össze a kolozsvári Szent Mihály-templom bejárata mellett álló Márton Áron-szobornál, vasárnap reggel fél tízkor. 

A Kolozsvári Zsidó Napok keretében szervezett megemlékezés során Kovács Sándor főesperes és Laczkó Vass Róbert színművész idézte meg Márton Áron szavait és szellemiségét, aki bátran szembeszállt a 20. század elnyomó hatalmaival, és többek között felemelte szavát a zsidóüldözések ellen is. A makacsul szemerkélő esőben valóban lélekemelő módon szálltak az ég fele és a lelkekbe a hitet, erőt adó szavak a hangszórókon keresztül.

 

Jó volt látni, hogy a mostoha idő ellenére mennyien összegyűltünk a püspök szobra körül.

 

Laczkó Vass Róbert előadásában Áron püspök szelleme sziklaként jelent meg a templomkertben. Figyeljük meg, még az ernyő is megállt, szinte a levegőben.

 

A harsona alakú hangszórók, és aki tartja őket. Az üzenet tisztán, világosan betöltötte a Főteret.

 

Aki nem a szemével akarja látni a történéseket. Hanem a lelkével.

Hirdetés

 

A gyermekek is eljöttek. A jövőnk.

 

Kovács Sándor kiemelte: Márton Áron hős, volt, harcolt, de nem gyűlölettel, hanem a mindent felölelő szeretet nagy fegyverével.

 

A megemlékezésen jelen volt Horváth Anna, kolozsvári polgár, a város alpolgármestere. Pont.

 

A rendezvény utolsó momentuma: a jelenlevők elhelyezték a megemlékezés virágait, köveit a püspök szobrának talapzatán. Béke mindenkivel!

Hirdetés