Durván leoltotta Putyint Soros György

A magyar származású amerikai milliárdos a szíriai beavatkozás miatt emberiesség elleni bűncselekményekkel vádolja az orosz elnököt.
Hirdetés

Soros György Szíriában elkövetett „emberiesség elleni gyűlöletes bűncselekményekkel” vádolja Vlagyimir Putyin orosz elnököt.

A milliárdos befektető a honlapján csütörtökön közzétett közleményben támadta vehemensen az oroszok szíriai bombázásait.

Egyúttal azzal vádolta meg Putyin elnököt, hogy „agresszívan kihasználja” az amerikai választások előtti „hatalmi vákuumot a Fehér Házban”. A közleményben Soros leszögezi: a világ történelmi léptékű humanitárius katasztrófa tanúja Szíriában. Oroszország elnöke, Vlagyimir Putyin hajtja végre védence, a szír elnök Basár el-Aszad támogatásaként. „Amikor a tényeket majd teljes valójukban megismerjük, Aleppó Putyin általi lebombázását a modern világ minden képzeletet felülmúló háborús bűncselekményei között tartjuk majd számon” – olvasható a közleményben.

Soros – amellett, hogy felidézte: orosz gépek bombázzák Aleppó civil lakosságát – felhívással fordult az oroszokhoz és Európához.

Hirdetés

„Arra szólítom fel Oroszország és Európa népeit, valamint a világ többi részét is, hogy ne álljanak félre tétlenül, hanem adjanak hangot felháborodásuknak. A közvélemény megszólalása arra késztetheti Putyin elnököt, hogy véget vessen az emberiesség elleni gyűlöletes bűncselekményeinek” – olvasható a közleményben.

Soros György szeptemberben bejelentette, hogy 500 millió dollárt ad az életveszélyes helyzetekből menekülő migránsokat és menekülteket segítő programoknak és társaságoknak.

Hirdetés