Banciu: „Orbán úr, Erdélynek is jobb lenne magyarok nélkül”

A B1 tévé műsorvezetője ezúttal a kvótareferendum kapcsán rúgott egy jó nagyot magyar nemzetiségű honfitársaiba.
Hirdetés

Radu Banciu, a B1 televízió újságírója a magyarországi kvótanépszavazás kapcsán arról értekezett vasárnap esti, Lumea lui Banciu (Banciu világa) című műsorában, hogy a magyar is migránsnép, amelynek nincs mit keresnie Európában, mert nem európai nép és a nyelve sem európai nyelv.

„Orbán úr, tudja meg, hogy Romániának is jobb lenne magyarok nélkül. Erdélynek különösen jó lenne magyarok nélkül” – mondta Banciu, majd így folytatta: „Az arabok Szíriában és Palesztinában, önök Magyarországon, mi itt, rendben?”

„Az itteni magyarok, ha annyira magyarnak tartják magukat és annyira románellenesek, akkor menjenek Magyarországra”, jelentette ki a műsorvezető.

Banciu az RMDSZ-t is bírálta, mondván, hogy bárkivel összeáll a kormányzás érdekében. „Szívükbe zárták Cioloșt: magyar neve van, olyan zónából jön, ahol kisebbségiekkel élt együtt. Tárgyalnának Cioloșsal, ha ígérne nekik valamit, és meg tudnának egyezni. Ha nem, akkor összeállnak a Szociáldemokrata Párttal, mert nekik kormányon kell maradniuk, annak ellenére, hogy 26 évig nem csináltak semmit” – mondta Banciu.

A B1 tévé népszerű műsorvezetője már „visszaesőnek” számít magyargyalázás terén: a székelyföldi autonómia kapcsán arról értekezett, hogy Székelyföldön a románok majd nem beszélhetnek az anyanyelvükön, sőt tömegsírok és mészárlás lesz, „a magyarok bosszút állnak a románokon”, valamint azt is kijelentette, hogy a magyaroknak a génjeikben van a románellenesség, születésüktől a románság ellenségei, ráadásul rettenetesen csúnyák.
Az Országos Audiovizuális Tanács (CNA) ezekért a kijelentéseiért 50 ezer lejre büntette a B1 hírtelevíziót.

Hirdetés