Ioan Gyuri Pascu életét megmenthették volna

Csakhogy az elsőként a helyszínre érkező orvos pánikrohamot állapított meg. És ezt az információt máig elhallgatták az illetékesek.
Hirdetés

Amint arról beszámoltunk, az 55 éves előadót otthonában, hétfőn hajnali öt óra tájt érte a halál. Az okot szívrohamban állapították meg a helyszínre érkező mentőorvosok.

Viszont van egy apróság, amiről eddig mélyen hallgatott az illetékes hatóság. Cătălin Tolontan, a Gazeta Sporturilor újságírója viszont utánajárt a dolognak, és kiderült, hogy a beteg hajnali három óra körül hívta először a 112-es sürgősségi számot.

„Kiküldtek egy otthoni konzultációkra alkalmas mentőegységet, egy sofőrrel és egy orvossal. Az orvos nyugtatót, egy Diazepamot adott az izgatott betegnek, pánikrohamot állapított meg, majd elment”, nyilatkozta Tolontannak a bukaresti mentőszolgálat egyik alkalmazottja.

Hajnali öt óra körül egy újabb segélyhívás érkezett az előadó címéről, erről tud a világ. A helyszínre érkező mentősök viszont már nem tudták feléleszteni Pascut.

Az új információk ismeretében Tolontan felkereste Alice Grasut, a bukaresti mentőszolgálat igazgatóját, aki nem tagadta a hétfő éjjel lezajlott eseményeket: „Igen, három óra körül, 10 perccel a segélyhívás után egy mentőegység megérkezett Gyuri Pascu lakásához. A vérnyomás rendben volt, 12 per valamennyi, a pulzus rendben volt. A felesége többször elmondta, hogy Pascu úrnak vannak pánikrohamai, ezért az orvos beadott neki egy fél fiola Diazepamot.”

A bukaresti mentőszolgálat vezetősége azt nyilatkozta, hogy még hétfőn belső vizsgálatot indított az ügyben. „Vizsgálatot indítottunk, hogy kiderítsük, az elsőként a helyszínre érkező orvos mindent elvégzett-e, amit el kellett végeznie. Betartotta a protokollumot, vagy sem. És aztán intézkedünk. Ha nem tartotta be a protokollumot, én tehetek róla?”, jelentette ki Alice Grasu.

Hirdetés

A rendelkezésre álló információk szerint a hajnali három órakor riasztott mentőautó minden eszközzel rendelkezett, ami a helyes diagnózishoz kellett. Ehhez képest az orvos nem tudta felmutatni a helyszínen készített EKG-leletet.

Ki a felelős? Kiderül néhány nap múlva, amikor a vizsgálat lezárul.

 

Fotó forrása: cinemagia.ro 

Hirdetés