Elkaszálták a dohányzásellenes törvény módosítását

Elegem van a frusztráltakból, nyilatkozta a döntéssel kapcsolatban Cristiana Anghel szenátor, a módosítás egyik kezdeményezője.
Hirdetés

Az történt, hogy Daniel Fenechiu (független) és Cristiana Anghel (Konzervatív Párt) szenátorok kezdeményezték a dohányzásellenes törvény módosítását.

Igen ám, de a szenátus egészségügyi bizottsága egyhangúan leszavazta a jelenleg érvényben levő törvényen enyhíteni kívánó módosítási javaslatot.

A törvénymódosítás szövegében megengedőbben határozzák meg a zárt köztér fogalmát (vagyis bármely, mennyezettel és négy fallal rendelkező, ideiglenes vagy állandó közterület, a tulajdonviszonytól függetlenül), továbbá lehetővé teszik, hogy a dohányosok egyesületekbe és klubokba tömörüljenek, amelyek aztán kizárólag a dohányzásnak szentelt tereket hozhatnak létre.

Cristiana Anghel az elutasító voksot követően kijelentette, hogy elege van azokból a frusztráltakból, akik nem értik meg, hogy ilyen radikálisan nem lehet betiltani a dohányzást. Ha ilyen radikálisak vagyunk, tiltsuk be az alkoholfogyasztást is, hiszen az is káros az egészségre, jegyezte meg epésen a szenátor.

Hirdetés

 

Fotó forrása: cbc.ca

Hirdetés