Szabó Kati lesz a kolozsvári középiskolás sportolimpia védnöke

A rendezvényen Erdély minden megyéje képviselteti magát.
Hirdetés

Szabó Kati, a zágoni születésű, többszörös olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornász fővédnökként vesz részt a szeptember 21–25. között, Kolozsváron megrendezendő Erdélyi Magyar Középiskolás Sportolimpián – tudósít az RMDSZ hírlevele.

Szabó Kati, „az egyik legsikeresebb erdélyi magyar sportolóként kiváló példaképe lehet minden sportkedvelő fiatalnak, rendezvényünk résztvevőinek pedig maradandó élmény lesz a vele való találkozás” – jelentette ki Bodor László, a szövetség programokért felelős ügyvezető alelnöke, a sportolimpia elnöke.

Mint elmondta, az esemény fő célja az erdélyi magyar gyerekek egészséges életmódra való nevelése, a sport népszerűsítése, de a nagyszabású rendezvény remek találkozási lehetőséget biztosít a magyar középiskolás diákoknak.

Idén tavasszal a sportolimpia bekerült  román tanügyminisztérium eseménynaptárába is.

Hirdetés

A tavalyi első sportolimpián 22 erdélyi magyar iskolából több mint 400 diák mérkőzött meg egymással – jelentette ki Grabán Zsolt főszervező.

„Idén a sportágak és a résztvevők számát is növeljük – közel 700 iskolást várunk a versenyre. Az eddigi sportágak – futball, kézilabda, kosárlabda, röplabda és atlétikai versenyszámok – mellett idén az úszás négy versenyszámában is megméretkezhetnek a diákok. Az eddigi visszajelzések alapján Erdély minden megyéje képviseltetni fogja magát az idei sportolimpián” – mondta.

Szabó Katalin az 1984-es olimpián, Los Angelesben négy versenyszámban szerzett aranyérmet és egy ezüstöt, emellett a világ- és Európa-bajnokságokon is remekelt, 17 alkalommal kapott maximális, 10-es pontszámot a tökéletesen végrehajtott gyakorlataira. 2008-ban megkapta a román sport legmagasabb kitüntetését, a Sport Érdemrend I. fokozatát és a Román Nemzeti Sporthivatal Legendás Bajnokok díját.

Hirdetés